Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι παρασκεύαζαν καλλυντικά προϊόντα με υλικά από την φύση, καθώς δεν υπήρχαν οι πρώτες ύλες που υπάρχουν σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως τα φυσικά προϊόντα έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή των καταναλωτών, αφού τα επιλέγουν έναντι των συμβατικών καλλυντικών για την περιποίηση τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος.

Στόχος όσων τα χρησιμοποιούν είναι να αποφεύγουν τις χημικές ουσίες που περιέχουν πολλά καλλυντικά, οι οποίες απορροφώνται μέσω του δέρματος και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας, μακροπρόθεσμα, βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματος.

Ας αναλύσουμε, όμως, την σύνθεση στα συμβατικά καλλυντικά. Τα συντηρητικά που περιέχονται μέσα σε αυτά είναι τοξικές ουσίες, δηλητήρια που μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό άμεσα, αλλά και σε βάθος χρόνου.

Τα καλλυντικά περιέχουν συστατικά ενεργά και ανενεργά. Τα ενεργά είναι αυτά που ωφελούν το δέρμα, όπως για ενυδάτωση, αντιγήρανση, θρέψη, κατά της ακμής και άλλα. Τα ανενεργά είναι βοηθητικές ουσίες, συντηρητικές ή μαλακτικές, που τις περισσότερες φορές βλάπτουν το δέρμα παρά το ωφελούν. Προκαλούν ερεθισμούς, αλλεργίες, ακμή, φωτοευαισθησία, ερεθισμό στα μάτια, αφυδάτωση, πρόωρη γήρανση του δέρματος και άλλα, καθώς και καρκινογενέσεις. Για παράδειγμα η βαζελίνη, η οποία θεωρείται μαλακτική, στην πραγματικότητα είναι παράγωγο του πετρελαίου και μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, ενώ αφήνει στην επιδερμίδα ένα λεπτό στρώμα που φράσει τους πόρους κι εμποδίζει την αναπνοή του δέρματος. Παράλληλα δεν επιτρέπει στο δέρμα να απορροφά νερό και να διώχνει τις τοξίνες, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να το οδηγεί σε πρόωρη γήρανση. Άλλες συχνές ανενεργές ουσίες που συναντάμε είναι το παραφινέλαιο (mineral oil), η σιλικόνη, οι παραβένες (parabens), και τα πετροχημικά.

Τα καλλυντικά από την άλλη, τα οποία δεν περιέχουν χημικά και δεν δοκιμάζονται σε ζώα, τα ονομάζουμε φυσικά (natural cosmetics), και χαρίζουν στο δέρμα υγεία και ομορφιά.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα προϊόντα της SkinTheraBees. Φυσικά προϊόντα, χωρίς ίχνος από χημικά πρόσθετα, parabens ή άλλες βλαβερες ουσίες.

Στην εταιρεία μας, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την επιλογή των συνεργατών μας και για την ποιότητα των προϊόντων μας.

Για πλήρη πακέτο ενημέρωσης, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η εξυπηρέτησή σας…

                                          υποχρέωσή μας!Ζγέρας Κωνσταντίνος

 

Για την SMART CHOICE Company  
Ζγέρας Κωνσταντίνος