Τα καλλυντικά θα πρέπει να τα επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός μας και όχι μόνο σύμφωνα με την ηλικία μας. Τούτο γιατί ο τρόπος ζωής μας, το άγχος, οι παθήσεις του οργανισμού αλλά και το περιβάλλον (ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση κλπ.) επηρεάζουν το δέρμα μας, ώστε πολλές φορές να δείχνει  ότι είναι διαφορετικής ηλικίας από την πραγματική.

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι παρασκεύαζαν καλλυντικά προϊόντα με υλικά από την φύση, καθώς δεν υπήρχαν οι πρώτες ύλες που υπάρχουν σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως τα φυσικά προϊόντα έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή των καταναλωτών, αφού τα επιλέγουν έναντι των συμβατικών καλλυντικών για την περιποίηση τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος.

Λόγω του ονόματος, πολλοί αντιλαμβάνονται τα φυτικά καλλυντικά ως φυσικά, αν και στην πραγματικότητα  είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Το κερί της μέλισσας είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν, το οποίο έχει την ιδιότητα να  μαλακώνει την επιδερμίδα, και για αυτό τον λόγο είναι ιδανικό για άτομα που έχουν ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα. 

Όσον αφορά την χρήση των φυσικών καλλυντικών, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παίρνουμε το προϊόν μέσα από την συσκευασία του.