Φυσικό μέλι VS Εμπορικό μέλι

 Το μέλι, χάρη στις φυσικά αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που έχει, αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό διατροφής για την αντιμετώπιση τόσο εσωτερικά των λοιμώξεων όσο και εξωτερικά.

 

Όντας μία πολύ θρεπτική και υγιεινή τροφή, επιλέγεται να καταναλωθεί σε όλο τον κόσμο τόσο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες όσο και για την πλούσια γεύση του. 

Ωστόσο, ο κόσμος πολλές φορές συγχέει το φυσικό μέλι με το εμπορικό. Αν και πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε κάποιες βασικές διαφορές, κυρίως όσον αφορά τις ιδιότητες τους.

      • Το φυσικό μέλι φτιάχνετε από τις μέλισσες και συνιστάται για τακτική κατανάλωση καθώς και για άλλους σκοπούς. Από την άλλη πλευρά, το εμπορικό μέλι είναι περισσότερο προϊόν που παρασκευάζετε από τον άνθρωπο κι έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει το παραδοσιακό – φυσικό προϊόν. Είναι πιο εύκολα να βρεθεί, αλλά πολύ λιγότερο υγιεινό.  
      • Μία από τις βασικότερες διαφορές τους είναι στην υφή τους. Το φυσικό μέλι είναι πολύ πιο πυκνό και παχύρευστο και περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. 
      • Το εμπορικό μέλι από μόνο του και με την συνεχή κατανάλωσή του, είναι πολύ εύκολο να προκαλέσει προβλήματα υγείας, γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε μόνο φυσικό μέλι